İstanbul ve Ankara bölge müdürlüklerimizle beraber fabrika satış departmanımız üretilen ürünleri modern pazarlama anlayışı ile pazara sunmanın bilinciyle hareket etmektedir.

Modern Pazarlama hem felsefi hem de örgütsel bir  kavramdır. Bir felsefe olarak modern pazarlama, tüketicinin kral olduğunu;  işletmenin var oluşunun tek amacının tüketiciye hizmet olduğunu ve bütün ticari faaliyetin tüketicinin istek ve arzularınnın belirlenmesi ile başlayıp en süratli ve etkilibir şekilde karşılanması ile bittiğini kabul eder ” 
                                                                                                                                                       
Antony E.Cassino


Modern pazarlamanın temelini müşteri ihtiyaçlarını tatmin etmek oluşturur. Modern (çağdaş) pazarlama anlayışı çerçevesinde tüketici isteklerini takip etmek ve karşılamak isteyen işletmelerin pazarlardaki değişiklikler hakkında sürekli bilgi sahibi olmaları gerekir. Ancak bu şekilde Pazar payını artırım rakiplere karşı üstünlük sağlar ve dolayısıyla hayatlarını devam ettirebilirler. .

Ayrıca pazarlama yöneticileri, tüketicilerin sürekli  artan ihtiyaçlarını anlamak ve bu ihtiyaçlara yönelik ürünler ve hizmetler geliştirmek zorundadır. Çünkü modern  pazarlama faaliyetlerinde tüketicilerin ihtiyaçlarını tatmin eden ve onlara fayda sağlayan ürünler geliştirmek esastır. Bu nedenle hangi ürünlerin tüketicilerin ihtiyaçlarına cevap verebileceği, tüketim sorunlarını çözebileceği ve fayda sağlayabileceği iyi bilinmelidir. Klasik satış ve pazarlama tekniklerinin tarihe karıştığı günümüzde işletmeler çağdaş pazarlama düşüncesini artık hayata geçirmek zorundadır.

Çağdaş pazarlama yaklaşımının özünde, “insan mutluluğunu gerçekleştirmek” yatmaktadır. Volkswagen’in tepe yöneticisinin Jose Lopez’in şu sözleri bu gerçeği açıkça ifade etmektedir:
“Kafayı mutlu olmaya takmışsanız ona hiçbir zaman erişemezsiniz. Ama başkalarına hizmet etme hususunda yoğunlaşırsanız, mutluluk derhal gelecektir. Aynı şey endüstri içinde geçerlidir. Kar aramaya takmışsanız karları asla bulamayacaksınız. Ama müşterileri tatmin etme üzerine odaklaşırsanız her şeyi kazanacaksınız”. Bu yaklaşımı gerçekleştirmenin dinamoları da, yola çıkarken, “Kim olduğunun” (misyonunun) farkında olmak, bu farkındalığın eşlik edeceği “niyet”e sahip olmak ve onun gerektirdiği vizyondur. Böyle bir yaklaşımda “değer yaratma”, “dürüstlük”, “tevazu” ön plandadır. Bu anlayışta “farketmezler”, “yediririm”, “sıyırırım” ve “aldatma” düşünceleri yoktur.

Pazarlama iyi insan olmanın bilimidir. Böyle olduğu içindir ki “çağdaş ilişkisel pazarlama yaklaşımı”nda müşteri maliyeti ve “müşterinin yaşam boyu değeri” hesabı katılmaktadır.

Toplam kalite ve toplam kalite pazarlaması anlayışlarını içine alan bu çağdaş pazarlama anlayışı, “geldiğiniz yerin yeterli olmadığı, her zaman daha mükemmelin olabileceğiniz” gibi aksiyomlara dayalıdır.